Dr. Vanessa Youness: „Veninul de albine poate avea efecte extraordinare asupra însănătoșirii organismului”

Apiterapia este numită adesea terapia cu produse apicole și presupune, în principiu, utilizarea acestora pentru a trata un spectru larg de afecțiuni și simptomele acestora, precum și durerile cauzate de leziunile acute și cronice. Totodată, există o serie de produse care sunt benefice sănătății și sunt utilizate în apiterapie și includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, lăptișorul de matcă și veninul de albine.

Doctorul Vanessa Youness, care a practicat și apiterapia în timpul complexului și îndelungatului tratament, care a ajutat-o să învingă scleroza multiplă, boală de care a suferit încă din perioada adolescenței, consideră că, pe cât de simplu și banal sună, acest tratament alternativ ajută atât persoanele cu afecțiuni relativ ușoare, cât și cu afecțiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multiplă, Boala Alzeimer sau chiar lupus.

„Chiar dacă la începutul carierei am considerat-o prea banală pentru a fi folosită ca metodă de tratament într-o clinică, în timp mi-am schimbat radical percepția despre apiterapie. Pe cât de simplistă este metoda, pe atât de minunate sunt rezultatele obținute. Apiterapia poate fi folosită atât în cazul afecțiunilor mai ușoare, precum răni, dureri, arsuri sau tendinită, precum și în cazul afecțiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infecțiilor sau chiar în cazul sclerozei multiple, boală de care am suferit ani de zile și care putea să-mi distrugă ireversibil viața. De asemenea, apiterapia este excelentă pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în această perioadă critică în care avem mare nevoie să avem organismul puternic”, explică doctorul Vanessa Youness.

Tratament cu ajutorul veninului de albine

Totodată, specialistul afirmă că, dintre toate produsele folosite în apiterapie, veninul de albine are rezultatele cele mai bune, ajutând de la simple inflamații până la tratarea bolilor cronice.

„Veninul de albine conține atât compuși antiinflamatori, cât și compuși inflamatori, precum enzime, zaharuri, minerale și aminoacizi. Astfel, s-a dovedit științific faptul că melittina – componenta sa principală – suprimă căile inflamatorii și reduce markerii inflamatorii. Totodată, folosim tratamente naturiste cu ajutorul veninului de albine pentru reducerea simptomelor legate de artrită, tratamentul constând în acupunctură pe bază de venin, câte 5-15 înțepături la fiecare două zile. Efecte promițătoare am obținut, de asemenea, și în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută, dar și în cazul persoanelor care au dezvoltat boli autoimune, cum ar fi lupusul, encefalomielita și artrita reumatoidă, prin scăderea inflamației și consolidarea răspunsului imunitar”, declară doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializată în terapii naturiste, inclusiv apiterapie.


Dr. Vanessa Youness: ”Am învins scleroza multiplă și înțeleg foarte bine ce simt pacienții. Mi s-a spus că în doar 6 luni voi ajunge în scaun cu rotile”

După 12 ani de la nemilosul diagnostic de Scleroză multiplă primit de către Dr. Vanessa Youness, aceasta a decis împreună cu cel care a salvat-o, dr. Ștefan Stângaciu, care i-a promis în urmă cu 12 ani că nu va ajunge niciodată în căruciorul cu rotile și așa a și fost, să ajute la rândul ei și pe alții. Așa a luat naștere Fondul de Investiții, Fundația și Clinica YOUness, prin intermediul cărora, mii de pacienți sunt ajutați anual ca să învingă cumplita boală.

În urma experienței teribile prin care a trecut, doctorul Vanessa Youness a înțeles că sunt foarte mulți oameni care trec prin aceeași situație traumatizantă, iar cel mai important lucru în acel moment, dincolo de tratamentul în sine, este să fii alături de cineva care înțelege ce simți cu adevărat în fiecare fază a bolii și, desigur, a tratamentului.

“Pentru a-mi lua tratamentul prescris de profesorul Ștefan Stângaciu, foarte mulți ani mergeam la casa domnului doctor, aflată într-un loc superb, la 30 de kilometri de București. Pentru că mă simțeam foarte bine acolo, apăruse gândul că ar fi minunat să existe astfel de locuri și pentru alți pacienți cu diagnostic similar sau pentru medici ca să învețe astfel de terapii alternative. Anii au trecut, însă gândul acela a rămas. Și pentru că am fost omul potrivit la locul potrivit, am reușit să construiesc această clinică, din motivaţia de a trata boala într-un alt mod, din diferite puncte de vedere şi diferite realităţi, care există totuşi, chiar dacă nu se văd. Proiectul s-a născut în urmă cu trei ani şi jumătate. Apoi, anul trecut am înfiinţat şi o fundaţie care se focusează pe cercetarea medicală în terapii alternative, dar și un Fond de Investiții. Acesta a luat naștere din dorința de a consolida și restaura frumusețea clădirilor care au stat martore la o istorie impresionantă a țării noastre. Iar pentru ca acest concept să aibă și un scop social, profitul din activitatea anuală este donat Fundației YOUness, care militează pentru cercetare medicală și tratamente revoluționare naturale”, declară doctorul Vanessa Youness.

Dr. Vanessa Youness: “Mi s-a spus că în doar 6 luni voi ajunge în scaun cu rotile, iar în prezent sunt vindecată grație tratamentului holistic al doctorului Stângaciu”

Scleroza multiplă este o boală al cărei nume îți ridică fiori pe șira spinării, tocmai pentru că are ca efecte multiple dizabilități grave, în urma cărora viața persoanei diagnosticate este grav afectată. Însă dr. Vanessa Youness nu s-a lăsat descurajată de primirea unui astfel de diagnostic cu 12 ani în urmă. A apelat la apifitoterapie și, cu un stil de viață complet schimbat și un protocol riguros, a reușit să stopeze un diagnostic cu prognostic sumbru. Scleroza multiplă este probabil cea mai frecventă afecțiune neurologică ce îi limitează acțiunile unui adult tânăr, între 20 și 40 ani. Această boală ridică numeroase probleme, majoritatea fiind urgențe neurologice, atât în fazele precoce, cât și în cele tardive ale bolii.

“Am plecat și în Italia la un neurolog renumit care a confirmat diagnosticul din țară. La 22 de ani nu m-am lăsat până nu am ajuns în Anglia, la însuși medicul care făcea medicația pentru scleroza multiplă. Din nefericire, mi-a pus același diagnostic. Speriată fiind de efectele adverse ale injecțiilor cu Avonex, medicația care nu vindecă boala, ci, doar îi încetineşte evoluţia cu 5%, am refuzat acest tratament pe al cărui prospect scria că reacţiile adverse care se întâlnesc în proporţie de 45% constau în depresie şi chiar cazuri de suicid. M-am întors în țară și m-am gândit serios că trebuie să accept boala, însă nu până să caut și soluții alternative. Am început să privesc boala ca pe cea mai mare șansă a vieții mele, iar când o prietenă de la Cluj mi-a povestit de rezultatele fantastice obținute de domnul profesor Ștefan Stângaciu, un apifitoterapeut de renume internațional, l-am sunat și l-am întrebat dacă mă poate ajuta. Protocolul său este extrem de detaliat: de la ce alimentație trebuie să mănânci, la ce oră e nevoie să mergi la culcare, ce tip de sport să faci, totul individualizat pe situația pacientului. Mi-amintesc că i-am spus orice e nevoie, doar să nu ajung într-un scaun cu rotile. Asta era cea mai mare frică a mea. În toți anii care au urmat, am parcurs cu disciplină protocolul de tratament apifitoterapeutic prescris de către dr. Stângaciu și am făcut un control RMN la fiecare început de an, să pot avea o evidență comparativă anuală asupra evoluției bolii. Spre bucuria noastră, rezultatele analizelor susțin că boala nu avansează, ba chiar a regresat, având în vedere că leziunile avute (4 leziuni care mi-au fost descoperite la diagnosticare) începuseră să se cristalizeze, ajungând tot mai inactive de la an la an fără să provoace vreun simptom”, își amintește dr. Vanessa Youness.


Covid-19: Nevoia de a ne contopi cu natura în starea de alertă!

„Baia de pădure”, o veche terapie japoneză (shinrin yoku) care presupune contopirea cu natura, este una dintre cele mai eficiente metode pe care le recomandă specialiști, pentru a ne reveni psihic și fizic după cele 2 luni de stare de urgență.

În acest sens, cu scopul de a menține, și în starea de alertă, măsurile de prevenție specifice pandemiei Covid-19, cum ar fi distanțarea socială, Clinica YOUness, prin YOUness Foundation, îi invită pe români să petreacă o zi în natură, în pădurea de 10.000 mp a Clinicii, din satul Stănești, județul Dâmbovița, unde pot experimenta gratuit beneficiile „băii de pădure”.

Clinica YOUness reprezintă un proiect de antreprenoriat social pentru că oferă suport persoanelor cu afecțiuni de la cele mai ușoare la cele mai complexe, cu ajutorul învățăturilor și experienței strânse de-a lungul anilor de la specialiști din toată lumea.

Este un loc ce oferă relaxare, purificare și vindecare prin terapii alternative realizate de cei mai buni specialiști din domeniu.

Întrucât Clinica noastră se află într-un domeniu forestier de 10.000 mp, ne-am obișnuit pacienții cu „baia de pădure”, adică acea terapie specific japoneză, care implică pur și simplu plimbarea prin pădure, inhalarea miresmelor, concentrarea atenției pe ciripitul păsărilor și conștientizarea momentului de acum, în care toate grijile dispar, toate stările de anxietate au fost îndepărtate de natură și ne putem bucura din nou de simplitate și de mângâierile calde ale naturii.

Ca urmare a studiilor pe care le-am efectuat, am constatat multiple beneficii ale acestei terapii alternative, printre care amintim doar câteva: imunizarea organismului, reducerea riscului de atac de cord, combaterea obezității, mai multă energie și un somn mai odihnitor, efecte de stimulare a stării de spirit, scăderea inflamațiilor, curățarea pielii, punerea în mișcare a mușchilor pe care nu i-am folosit în perioada de izolare etc.”, declară administratorii Domeniului YOUness Clinic.


3 metode de a ne detoxifia corpul în plină pandemie!

Pentru mulți dintre noi, izolarea din timpul pandemiei de Covid-19 ne-a adus foarte multe kilograme în plus din 2 motive: stresul generat de informații apocaliptice despre răspândirea noului Coronavirus și despre numărul mare de decese și sendentarismul.

Cu toate acestea, potrivit doctorului Vanessa Youness, fondatorul YOUness Clinic, multe persoane fac greșeli comune atunci când vor să-și mențină greutatea optimă, utilizând medicamente de slăbit sintetice, care de multe ori nu fac decât să ne obosească tot mai rău ficatul, rinichii sau sistemul digestiv.

„Detoxifierea poate funcționa numai atunci când toate organele importante, precum ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea și plămânii sunt perfect sănătoase și pot realiza natural procesul de detoxifiere. Dacă noi vom grăbi artificial sau vom forța acest proces, întreg sistemul nostru limfatic și organele importante vor fi date peste cap, iar sistemul nostru imunitar va fi afectat.

Strategia nu este să transpirăm forțat mai mult sau să folosim în exces laxative pentru a elimina toxinele mai repede, ci să ne păstrăm sănătoase toate celelalte organe pentru a funcționa natural și a elimina natural toxinele din corp, explică doctorul Vanessa Youness.

Cum ne putem ține sub control greutate în perioada de izolare?

1. Limitați consumul de alcool.

„Mai mult de 90% din alcool este metabolizat de ficat. Consumul în exces de alcool provoacă acumularea de grăsimi, inflamații și cicatrici, iar când acest lucru se întâmplă, ficatul nostru nu poate funcționa la parametri normali, nu își poate îndeplini sarcinile necesare, precum filtrarea deșeurilor din organism și alte toxine care dăunează sănății.

Desigur, limitarea nu înseamnă abstinență, iar pentru persoanele care obișnuiau să bea alcool mai des înainte de criză, o băutură alcoolică ușoară pentru femei și două – pentru bărbați pot contribui semnificativ la apariția stării de sevraj. În cazul în care nu obișnuiți să beți sistematic alcool, nu ar trebui să începeți mai ales în timp de izolare”, explică doctorul Vanessa Youness.

2. Concentrați-vă pe un somn de calitate.

„Somnul de calitate ajută creierul să se reorganizeze și să-și reîncarce bateriile, astfel încât a doua zi să o putem lua de la capat, păstrându-ne luciditatea. De asemenea, somnul de calitate ajută corpul să lucreze mai bine pentru eliminarea toxinelor dăunătoare.

De cealaltă parte, somnul de o calitate slabă este legat pe termen scurt, mediu și lung de afecțiuni precum stresul, hipertensiunea arterială, obezitate, diabet, boli cardiace, anxietate etc. Este recomandat să stingem televizoarele, telefoanele si alte dispozitive care ne perturbă somnul, și să dormim cel puțin 7-8 ore pe noapte”, explică specialistul.

3. Beți mai multă apă, reduceți excesul de sare, zahăr și grăsimi.

„Apa ne reglează temperatura corpului, ajută la digestie și ne ajută extraordinar de mult în procesul de detoxifiere. Apa transportă aceste deșeuri. De asemenea, se recomandă să reducem aportul de sare, zahăr, grăsimi și orice tip de alimente procesate, deoarece în timp poate predispune la boli serioase, precum obezitatea sau bolile cardiace, iar în prezența acestori boli, procesul de detoxifiere devine extrem de lent”, explică Vanessa Youness.

Totodată, în cadrul Clinicii YOUness există 3 pachete foarte eficiente de detofixiere rapidă, care ne pot ajuta să trecem cu bine peste perioada stresantă din timpul pandemiei de Covid-19:

Anima (hrană solidă exclusiv vegetariană)
Viridis (hrană exclusiv lichidă, 4 pahare la fiecare masă din cele 3 pe zi, 1 pahar de suc de fructe, 1 pahar suc de legume, 1 pahar de ceai de curățare a colonului, 1 pahar de apă caldă cu miere pentru a ușura eliminarea toxinelor)
Exilis (terapie de detoxifiere ionică, care este o procedură intensă de eliminare a toxinelor prin tălpile picioarelor).

Pe lângă toate acestea, persoanele se pot bucura și de acces la sesiuni de saună uscată și umedă, gym, masaje, împachetări, plimbări prin pădure, înot și apă detoxifiantă Kangen alcalină.

Detalii despre detoxifierea corpului pe https://www.younessclinic.ro/


Covid-19: YOUness Clinic pune la dispoziție gratuit 44 de locuri de cazare pentru pacienții nevoiți să intre în carantină

Clinica YOUness, prin YOUness Foundation, anunță că donează cu titlu gratuit autorităților locale, ca susținere a comunității pe toată perioada stării de urgență, cele 44 de spații individuale de cazare din cadrul Domeniului YOUness Clinic, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, clinica de tratamente alternative-naturiste vine și în sprijinul comunității și autorităților locale, oferind cazare și masă pentru toate persoanele implicate în prima linie în lupta contra noului Coronavirus, potrivit aceleași surse.

“Ne dorim să întindem o mână de ajutor în sprijinul autorităților locale și să punem la dispoziție domeniul nostru pentru persoanele care sunt nevoite să intre în carantină. Este un gest de unitate față de toti ce duc această lupta, minunații voluntari, doctori și autorități, care luptă pentru pacienții noștri, în prima linie, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții. Credem cu tărie că, în această perioadă de grea încercare, trebuie să fim uniți și atenți la suferința aproapelui nostru și să ne rugăm că, uniți, vom depăși această criză fără precedent în istoria umanității. Domeniul se află într-o zonă împădurită, excelent oxigenată pentru pacienții care au nevoie de natură, aer curat, nepoluat”, declară administratorii Domeniului YOUness Clinic.

Detalii la telefon 0759 101 777 sau pe site-ul www.younessclinic.ro

Sursa: https://financialintelligence.ro/covid-19-youness-clinic-pune-la-dispozitie-gratuit-44-de-locuri-de-cazare-pentru-pacientii-nevoiti-sa-intre-in-carantina/


Povestea tinerei care a reuşit să stopeze 11 ani evoluţia sclerozei multiple

Dr. Vanessa Youness

Am avut norocul – datorită meseriei, dar şi a călătoriei personale – să întâlnesc oameni cu poveşti frumoase, inspiraţionale şi neobişnuite. Aşa am întâlnit-o şi pe dr. Vanessa Youness, medic diagnosticat cu scleroză multiplă la vârsta de 22 de ani. Deşi scaunul cu rotile a fost frica vieţii ei, a reuşit să şi-o învingă cu ajutorul medicinei alternative şi un stil de viaţă sănătos. Nu uitaţi, în timp ce citiţi acest text, că decizia celei care a studiat medicina de a renunţa la tratamentul medicamentos este una personală. Citiţi mai jos un interviu exclusiv cu povestea tinerei care a reuşit să stopeze 11 ani evoluţia sclerozei multiple, spusă cu zâmbete, dar şi cu lacrimi în ochi.

CSÎD: Când aţi fost diagnosticată cu scleroză multiplă?

Dr. Vanessa Youness: Acum 11 ani, terminasem facultatea la Cluj, venisem la Bucureşti, pentru specializarea în chirurgie reconstructivă posttraumatică, primul an, şi, inexplicabil, într-o noapte, am căzut şi acolo am rămas, pe jos, până m-am trezit dimineaţa, la răsăritul soarelui. Rămăsesem toată noaptea pe locul în care am căzut şi când m-am ridicat mi-am dat seama că aveam o serie de urme de traume pe corp – mână, mandibulă şi genunchi. Unicul instinct al medicului din mine a fost să merg să fac un RMN, să nu fie un cheag de sânge undeva în urma căzăturii. Zis şi făcut!

La RMN, a intrat asistenta, cerându-mi să semnez un acord pentru substanţa de contrast, şi m-am gândit că sigur au găsit o formaţiune. M-am gândit la ce este mai rău. Când am ieşit, le-am spus că sunt medic şi că vreau să ştiu deschis despre ce este vorba. Mi-au spus că nu pot pune diagnostic cei de la imagistică şi că trebuie să merg la neurolog.

În decursul zilei am ajuns la un neurolog foarte bun, căruia i-a luat doar câteva minute consultul, s-a uitat la analize, s-a uitat la mine şi mi-a spus că este scleroză în plăci şi că trebuie să încep tratamentul cu interferon urgent. Mi-a recomandat Avonex (injecţii pe care le faci singur, în burtă, de câteva ori pe săptămână). Pe cutie scria că nu vindecă boala, însă încetineşte evoluţia cu 5%. Şi tot pe aceeaşi cutie scria că reacţiile adverse care se întâlnesc în proporţie de 45% constau în depresie şi chiar cazuri de suicid. I-am zâmbit în tot tumultul acela de informaţie şi i-am spus că refuz acel diagnostic, cu tot respectul.

Aveam doar 22 de ani şi îmi era teamă. I-am spus medicului că refuz diagnosticul şi tratamentul. Medicului nu i-a picat bine, iar răspunsul dânsului a fost: „Sunteţi inconştientă şi vă garantez că în 6 luni veţi fi la uşa cabinetului meu plângând, în cărucior cu rotile”. Eu i-am spus: „Promit, domnule doctor, că în 6 luni voi fi la cabinetul dumneavoastră, zâmbind, nu în cărucior cu rotile”. Am plecat refuzând şi diagnosticul, şi tratamentul.

CSÎD: Ce este, de fapt, scleroza multiplă?

Dr. V.Y.: Toate cărţile de medicină spun că nu se cunoaşte cauza acestei boli. Există presupuneri care se fac: cum că ar fi ceva ereditar, care în contact cu un anumit virus se declanşează, însă este doar o simplă supoziţie. Mai ştim că în ţările nordice, unde este mai puţin soare şi, implicit, vitamina D, nu este atât de prezentă în corpul uman, rata sclerozei multiple este mult mai ridicată faţă de ţările sudice, unde pacientul are parte de mai multă vitamina D; mai ştim şi că vitamina D administrată pacienţilor ajută la ameliorarea stărilor, însă totul este complex şi nu se ştie nimic sigur. Scleroza multiplă are mai multe categorii si subcategorii şi este important ca în primii ani să vezi în care dintre ele te încadrezi. Motivul nu se ştie, tratamentul nu există. Scleroza în plăci presupune erodarea conexiunilor neuronale şi, din această cauză, nu se mai face o comunicare clară, motiv pentru care pacienţii pierd senzorialitatea, ajungând cu o simptomatologie dificilă şi chiar handicap fizic (mână, picior, ambele), iar finalitatea este scaunul cu rotile sau chiar imobilizarea la pat.

Din păcate, este o listă foarte lungă de simptomatologii şi totul este ambiguu. Scleroza multiplă este o boală cronică inflamatorie, deci tot ceea ce duce la antiinflamaţie este benefic şi uşurează simptomatologia. De aceea, acestor pacienţi li se recomandă o dietă alcalină care să elimine inflamaţia. Experienţa mea m-a învăţat că primirea unui asemenea diagnostic nu înseamnă că trebuie să fii subjugat de programarea faptului că oricine are scleroză multiplă va ajunge în scaunul cu rotile. Oricine primeşte această veste poate crede aşa ceva – şi eu am trecut prin asta, dar, iată că, 11 ani mai târziu, nici urmă de orice simptomatologie sau scaun cu rotile.

CSÎD: Ce aţi hotărât să faceţi după diagnostic?

Dr.V.Y.: Am mers mai departe, am căutat alţi doctori neurologi, renumiţi pentru rezultatele lor, în alte ţări. Am ajuns în Italia, la un doctor foarte bun căruia nu i-a luat foarte mult să îmi pună acelaşi diagnostic, cu acelaşi tip de tratament şi pe care l-am refuzat cu aceeaşi vehemenţă. Am mers mai departe la Londra, chiar la medicul care făcea medicamentaţia pentru scleroza multiplă. Aici am găsit un domn galant care, într-un mod extrem de delicat, mi-a pus acelaşi dignostic, oferindu-mi acelaşi tratament.

M-am întors acasă şi m-am gândit că, poate, este momentul să accept acest diagnostic. Culmea este însă că am ajuns să privesc această boală ca pe cea mai frumoasă şansă a vieţii mele. Tot căutând soluţii şi începând să mă gândesc şi la medicina alternativă, o bună prietenă de la Cluj, o yoghină convinsă şi vegetariană, mi-a spus: „Te rog, înainte să iei o decizie clară, trebuie să îl cunoşti pe doctorul Ştefan Stângaciu, pentru că eu simt că el te va ajuta”. Nu aveam nimic de pierdut, ştiind că el este strict pe latura naturistă. L-am sunat, i-am trimis analizele şi îmi amintesc că îl rugam la telefon să îmi spună clar dacă se poate face ceva, să nu pierdem timpul. Mi-a spus că trebuie să mă vadă, să ne cunoaştem. El având studii şi informaţii acumulate de-a lungul anilor, din lumea întreagă, pe care le aplica pe pacienţii săi. Protocolul său este foarte detaliat – la ce oră să dormi, la ce oră să te trezeşti, la ce oră să mănânci, cum să faci sport, ce sport să faci, totul bazat fix pe situaţia pacientului. I-am spus că o să vin, dar cu o condiţie: să îmi promită că niciodată nu voi ajunge într-un cărucior cu rotile. A râs cu poftă şi mi-a promis. Am ajuns acolo şi cred că atunci a luat viaţa mea drumul ce mi-era destinat, acel drum pe care Universul – mai cu frumosul, mai cu urâtul – a decis că trebuie să fie al meu. Am simţit o încredere, care este foarte importantă între pacient şi medic – o alchimie, o conexiune absolută. Încrederea poate muta munţii din loc. Ştiu că am plecat de la dânsul cu un protocol specific pe care l-am urmat cu disciplină chirurgicală, fără nicio abatere.

CSÎD: În ce consta acest protocol?

Dr.V.Y.: În primul rând, pentru pacienţii cu scleroză multiplă este foarte important să nu existe şocuri la nivel mental, emoţional, adică să nu existe zile fără program, fără disciplină. Mi-a recomandat ca în fiecare seară să dorm la 10 şi să mă trezesc la 6 şi aşa am făcut. Creierul nu mai obosea (pentru că dormitul la ore târzii asta îi face), ci se pregătea, ştia că îşi primeşte doza de melatonină, plus că avea parte de regenerarea nocturnă. Din punctul de vedere al alimentaţiei mi-a interzis alcoolul, ţigările, drogurile, deşi oricum nu consumam. Am aplicat acest stil de viaţă, alături de tehnicile de respiraţie şi relaxare, plus câteva activităţi sportive speciale şi tratamentul efectiv cu produsele apicole – o reţetă a domnului doctor cu polen, păstura, propolis, lăptişor de matcă şi miere, însoţite de injecţiile cu venin de albine. Toate acestea combinate m-au ajutat enorm. Încet, încet am renunţat la zahăr, carne, prăjeli, mâncăruri care nu îţi oferă nimic nutritiv, ci doar îţi umplu stomacul. Am adoptat un mod de a mă hrăni conştient. Noi avem nevoie să fim hrăniţi, nu avem nevoie de cantitate, ci de calitate. De regulă, după ce mâncăm, ni se face somn – asta pentru că nu am mâncat ce trebuie. Atunci când mâncăm ceea ce trebuie, „când ai făcut plinul”, trebuie să te simţi energic, nu somnoros. Atunci, după începerea protocolului doctorului Stângaciu, a devenit foarte conştient modul meu de a trăi şi de a mă hrăni.

CSÎD: În paralel, aţi luat tratamentul oferit de neurologi?

Dr.V.Y.: Nu. Niciodată! Nu am luat tratamentul care mi-a fost indicat, însă am decis împreună cu domnul doctor ca o dată pe an să facem un RMN, pentru a vedea cum mă situez în comparaţie cu primul an. A fost o decizie personală.

CSÎD: Dar aţi mers mai departe cu cariera medicală? Aţi continuat specializarea de chirurgie posttraumatică?

Dr. V.Y.: Tatăl meu, care este un chirurg generalist extraordinar, niciodată nu a fost de acord ca eu să fac chirurgie. Spunea că nu este pentru o femeie, că nu mă voi mai putea bucura de viaţă. Un chirurg ştie când intră în sala de operaţie, dar nu ştie când iese, nu ştie cât poate dura o intervenţie chirurgicală. Primul lucru pe care mi l-a spus după ce am aflat de diagnostic a fost: „Vezi? Cu această boală nu poţi continua chirurgia”. M-ar fi stresat prea tare. Specializarea pe care o alesesem mai dura încă şase ani pe lângă cei 6 ani de medicină generală, şi, într-adevăr, chirurgia ajunsese să fie ceva cu care nu mă mai identificam. Oamenii veneau la mine la limita dintre viaţă şi moarte – momentul în care omul promite orice, numai să fie salvat. În momentul în care se vedeau salvaţi, uitau tot ceea ce au promis, iar în sufletul meu ajunsese să atârne o deznădejde legată de faptul că toată viaţa voi ajunge să operez această cutie exterioară a unui om, când este foarte evident că, de fapt, suferinţa este cu adevărat una interioară, iar motivul pentru care ajunge pe masa de operaţie constă în faptul că în interior nu este totul aşa cum ar trebui să fie.

De când mă ştiu, chirurgia a fost viaţa mea. Mai ales că, datorită tatălui meu, luasem contact cu ea foarte devreme. Mergeam ca voluntar în sălile de chirurgie încă de la vârste mici, de la 17, 18 ani. Eu terminând liceul doi ani într-unul şi intrând la medicină anul I la 17 ani! Am poze cu mine la 4-5 ani cu tata în cabinet sau uitându-mă la tatăl meu în timpul operaţiilor, fiind fascinată de tot acest proces. Mi-am dorit să intru la medicină ca să ies chirurg, dar contactul de zi cu zi pe care l-am avut cu chirurgia mi-a provocat o dezamăgire profundă – pierea acea bucurie a mea iniţială. Chiar dacă operaţia ieşea, nu simţeam niciodată că salvez cu adevărat un pacient. Aşa că am decis să fac un pas în lateral, pentru a mă axa pe altceva – ceva faţă de care sufletul simţea că este ceea ce trebuie.

Dr. Vanessa Youness s-a tuns şi şi-a donat părul persoanelor bolnave de cancer

Văzând că, de fapt, tot ceea ce am învăţat din cărţile de medicină (legat de scleroză) nu se aplica, cum aş fi putut să transmit acest lucru mai departe, altor pacienţi? Şi în momentul în care am văzut că tratamentul alternativ funcţionează în cazul meu,  s-a născut o iubire eternă faţă de medicina alternativă. Urmând eu însămi un astfel de tratament şi observând că beneficiile sunt uluitoare, am simţit că trebuie să fac acest lucru: medicina alternativă. Am vrut să caut cauza adevărată a bolilor şi am început să studiez „boala ca şansă”, ca alarmă dată pacientului. M-am axat foarte mult pe medicina psihosomatică, am început să caut răspunsuri la întrebări de genul: de ce apar nişte boli? Care sunt tablourile clinice comune ale anumitor patologii? Care este rădăcina şi cum putem ajunge la ea, să o tratăm? Degeaba tratăm şi tăiem frunze şi crengi, dacă rădăcina rămâne bolnavă.

Aşa a început drumul meu lung de dobândire a cunoştinţelor despre medicina alternativă şi psihosomatică, ajungând acum, aici, la 11 ani de la diagnosticarea mea, fără niciun fel de simptomatologie. Cartea de medicină nu acceptă aşa ceva, nu acceptă că această boală se poate trata nonchimic şi nonfarmaceutic, ci prin modalităţi alternative. În timp, mai ales în primii 5 ani, care sunt cei mai critici în această boală, leziunile începuseră să se cristalizeze, adică erau nedătătoare de simptomatologie – era doar o cicatrice rămasă şi atât. Iar singura medicaţie pe care am luat-o este acest tratament dat de doctorul Ştefan Stângaciu, tratament pe care îl iau şi astăzi, preventiv, şi care a devenit un mod de viaţă.

CSÎD: Când a luat naştere ideea unei clinici unde şi alţi pacienţi să poată beneficia de tratamente alternative?

Dr. V.Y.: Deşi acum 11 ani, când am mers prima dată la casa retrasă a domnului doctor, am fost reticentă, că mi se părea că e prea în mijlocul pădurii, ulterior, a început să îmi placă atât de mult acel loc, încât îl întrebam dacă nu ar dori să îmi închirieze din când în când o cameră să mă bucur de linişte şi natură. Îmi spunea şi dânsul cât de frumos ar fi să avem astfel de locuri pentru clienţi sau doctori, să vină şi să înveţe, dar că el nu îşi permite să creeze aşa ceva. Atunci i-am spus că nu ştiu cum, nu ştiu în ce mod, dar promit că într-o zi voi reuşi să creez un loc unde medicii să poată veni să înveţe o altfel de formă de tratament, alternativă, iar pacienţii să îşi găsească vindecarea absolută.

Anii au trecut, viaţa s-a derulat, de foarte multe ori Universul a făcut să fiu la locul potrivit, la momentul potrivit şi să iau deciziile potrivite. Niciodată nu am fost o fată obişnuită, programată de sistem. La 14 ani am citit o carte din care a izvorât şi o a doua carte. Prima era „Tată bogat, tată sărac” ce vorbea despre doi prieteni – doi copii a doi taţi, cărora li se spusese de către un vecin că dacă i se va aduce o găleată cu apă, vor primi o anumită sumă pe zi. Cel mai harnic dintre ei căra mereu găleţi şi încasa bani pe fiecare. Al doilea stătea şi analiza şi a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să ceară bani să construiască o conductă între sursa de apă şi domnul care plătea găleţile. A făcut această conductă şi a ajuns să primească bani fără a depune niciun pic de efort.

În momentul diagnosticului m-am întors la aceste cărţi şi mi-am spus că dacă vreodată nu voi mai putea munci, va trebui să pot construi la un moment dat o conductă – să am tot timpul un sprijin financiar. Aşa am reuşit din diverse sume pe care am reuşit să le adun să fac o „conductă”. Atunci lucrurile s-au întâmplat în aşa fel încât mi-am eliberat viţa de presiunea zilei de mâine, care devenise apăsătoare, mai ales cu un asemenea diagnostic. De-a lungul anilor, mama mă tot asculta şi vedea ce mulţumită sunt, dar tot timpul îmi spunea că nu pot trăi cu acest diagnostic, tot timpul se speria că s-ar putea declanşa oricând. Mi-a ajuns în mână de la mama cartea lui Stuart Wilde, Grace Gaia, şi acolo am citit despre faptul că toate emoţiile şi trăirile noastre sunt, de fapt, cauza tuturor bolilor cu care ne confruntăm. Drept urmare, toate aceste trăiri se înmagazinează în glanda pineală, iar de aici s-a ajuns la informaţia că terapiile glandei pineale (eliberarea trărilor, traumelor) sunt cheia vindecării din rădăcină a fiecărei boli. Mi-a spus mama să citesc despre această terapie şi mai mult pentru grija ei de mamă am făcut acest lucru. Am mers şi am făcut terapia. Când am făcut terapia, mi-am amintit de promisiunea făcută domnului doctor. L-am sunat şi i-am spus că îmi amintesc de promisiunea făcută şi că a venit momentul să o pun în practică. Atunci s-a născut proiectul clinicii, din motivaţia de a trata boala într-un alt mod, din diferite puncte de vedere şi diferite realităţi, care există totuşi, chiar dacă nu se văd. Proiectul s-a născut în urmă cu doi ani şi jumătate, iar recent am înfiinţat şi o fundaţie care se focusează pe cercetarea medicală în terapii alternative. Experienţa mea arată că există şi o altă cale. Şi există speranţă pentru cei care primesc diagnostic ca al meu. Unde este voinţă, este şi putinţă!

Preluat de pe: https://www.csid.ro/health/sanatate/povestea-tinerei-care-a-reusit-sa-stopeze-11-ani-evolutia-sclerozei-multiple-18086374


Antreprenoriat social cu Dr. Vanessa Youness

Antreprenoriat social cu Dr. Vanessa Youness

În ciuda faptului că e o minionă de 32 de ani, Dr. Vanessa Youness este o femeie puternică, ce își canalizează energia în domeniul antreprenoriatului social. Cu o delicatețe și o blândețe ieșite din comun, fondatoarea Fondului de Investiții, a Fundației și a Clinicii cu același nume este genul de om care dacă își pune în minte să mute munții, cu siguranță va găsi o cale și o va face. La 22 de ani a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar, cu ajutorul unui renumit medic apifitoterapeut a reușit să stopeze declinul bolii. Motiv pentru care și dorit să construiască o clinică unde să îi poată ajuta și pe alții să fie sănătoși. Și, pentru asta, a înființat un Fond de Investiții și o Fundație. Toate, pentru a-și ajuta semenii!

De ce antreprenoriat social?  

Datorită faptului că eu însămi am trecut la o vârstă fragedă printr-o experiență tulburătoare, care m-a marcat, am înțeles că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor. Orice altă formă de antreprenoriat nu reprezintă un interes pentru mine. Singura mea motivație pentru toate proiectele pe care le fac este de a-i ajuta pe cei în nevoie. Pentru că atunci când suntem bolnavi sau nevoiași suntem fragili și avem nevoie de ajutor. 

 Sunteți fondatoarea Clinicii, a Fundației și a Clincii Youness. De ce le-ați creat? 

Mulți ani, pentru a-mi lua tratamentul prescris de profesorul Ștefan Stângaciu, mergeam la casa dânsului aflată într-un loc superb, la 30 de kilometri de București. Și, pentru că mă simțeam foarte bine acolo, apăruse gândul că ce frumos ar fi să existe astfel de locuri și pentru alți pacienți cu diagnostic similar sau pentru medici să învețe astfel de terapii alternative.  Și atunci, în timp ce eu urmam propriul tratament, a luat naștere visul de a crea un loc unde medicii să poată veni să înveţe o altfel de formă de tratament, alternativă, iar pacienţii să îşi găsească vindecarea absolută. Anii au trecut, însă gândul acela a rămas. Și pentru că am fost omul potrivit la locul potrivit, am reușit să construiesc această clinică, din motivaţia de a trata boala într-un alt mod, din diferite puncte de vedere şi diferite realităţi, care există totuşi, chiar dacă nu se văd. Proiectul s-a născut în urmă cu doi ani şi jumătate. Apoi, anul acesta am înfiinţat şi o fundaţie care se focusează pe cercetarea medicală în terapii alternative, dar și un Fond de Investiții. Acesta a luat naștere din dorința de a consolida și restaura frumusețea clădirilor care au stat martore la o istorie impresionantă a țării noastre. Iar pentru ca acest concept să aibă și un scop social, profitul din activitatea anuală este donat fundației Youness care militează pentru cercetare medicală și tratamente revoluționare naturale. 

Totul a plecat de la faptul că dumneavoastră ați experimentat o boală dificilă. Cum îi ajutați și pe alții să o înfrunte?  

Experiența prin care am trecut eu, faptul că am reușit să țin pe loc boala prin tratamentul apifitoterapic al prof. dr. Ștefan Stângaciu, mi-a dat curajul să construiesc o clinică unde să le pot oferi speranță și altor oameni cu scleroză multiplă sau cu alte boli grele. Împreună, cu ajutorul Fundației, am și scos o carte “Tratamentul pas cu pas al sclerozei multiple prin apifitoterapie”, prin care am vrut să arătăm că acest diagnostic groaznic poate fi învins și prin terapii naturale. 

De ce v-ați aplecat spre restaurarea de monumente istorice?  

Pentru că nu doar oamenii au nevoie de iubire și grijă, ci și clădirile.  

În afara oamenilor care au anumite boli grave cărora le oferiți accesul la o clinică cu tratamente apifitoterapice și natural, ați avut proiecte sociale și pentru bătrâni și pentru copii.  

Da, am avut multe proiecte pentru bătrâni și copii, pentru că ei au nevoie ce cel mai mare ajutor pentru că nu sunt autonomi. Cred cu tărie că o mână întinsă lor este o susținerea reală.  În toamna lui 2018 am fost parte din proiectul “Adoptă un bătrân” inițiat de primăria Răcari și am fost alături de bătrânii din Centrul Medico-Social Ghergani. I-am invitat la clinică unde au beneficiat de tratamente naturale, terapii personalizate, am luat cu toții un prânz vegetarian, au aflat mai multe despre beneficiile mierii de la profesorul Ștefan Stângaciu și i-am făcut să zâmbească preț de o zi! Un alt proiect pe care l-am derulat în primavara lui 2019 a fost acela prin care le-am oferit copiilor de la Grădinița cu program prelungit din Răcari un loc de joacă modern. Ne dorim ca prin toate acțiunile Fundației, Fondului de Investiții și ale Clinicii să înfrumusețăm viața cât mai multor copii și bătrâni. Iar prin cercetarea medicală ce o desfășurăm în Clinica Youness să ajutăm cât mai mulți oameni să găsească alinare în bolile grele pe care le au. 

Preluat de pe: https://comunicate.wall-street.ro/antreprenoriat-social-cu-dr-vanessa-youness-2464


Medicul care a învins scleroza multiplă. În ce constă tratamentul holistic miraculos

Medicul care a învins scleroza multiplă. În ce constă tratamentul holistic miraculos

Scleroza multiplă, un diagnostic dur care poate fi ”îndulcit”. Cum poate acest stil de viață urmat de un medic să stopeze cea mai întâlnită afecțiune neurologică ?

Scleroza multiplă este o boală al cărei nume îți ridică fiori pe șira spinării, tocmai pentru că are ca efecte multiple dizabilități grave, în urma cărora viața persoanei diagnosticate este grav afecatată. Însă dr. Vanessa Youness nu s-a lăsat descurajată de primirea unui astfel de diagnostic cu 11 ani în urmă.

A apelat la apifitoterapie și cu un stil de viață complet schimbat și un protocol riguros a reușit să stopeze un diagnostic cu prognostic sumbru.

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă este probabil cea mai frecventă afecțiune neurologică ce îi limitează acțiunile unui adult tânăr, între 20 și 40 ani. Această boală ridică numeroase probleme, majoritatea fiind urgențe neurologice, atât în fazele precoce, cât și în cele tardive ale bolii. Diagnosticul se bazează pe asocierea unor semne clinice diseminate în timp și spațiu și paraclinice, cum ar fi cele date de RMN.

În principiu, scleroza multiplă este o dezordine neuroimună, care implică sistemul nervos central SNC, afectând creierul și măduva spinării. Ea prezintă o mare heterogenitate în ceea ce privește evoluția clinică. În acest proces sunt implicate procese fundamental diferite, autoimunitatea și infecția virală.

Cauza sclerozei multiple rămâne încă neclară. Boala constă în penetrarea compartimentului SNC de către celulele sistemului imun, inflamație locală și răspunsul imun, care sunt urmate de demielinizare și afectarea transmisiei axonale. Boala afectează adulții tineri și prezintă un spectru larg de afectare, de la un proces patologic asimptomatic până la boala simptomatică cu severe dizabilități.

Prevalența acestei boli, care afectează persoanele cu o vârstă medie de 30 ani, are o prevalență de 1/10.000, în majoritatea regiunilor din SUA și nordul Europei, femeile fiind afectate în raport de 3/1.

Cea mai frecventă simptomatologie caracteristică acestei boli constă în: slăbiciune musculară, nevrită optică, pierderi senzoriale, ataxie cerebeloasă, disfuncții sfincteriene, tremor și oboseală. Funcție de ce parte a creierului sau a măduvei spinării este afectată, simptomatologia variază, inclusiv pe durata unei zile.

Tratamentul apifitoterapic, o alternativă pentru scleroza multiplă

Cu această boală a fost diagnosticată acum 11 ani, Dr. Vanessa Youness, pe atunci proaspăt absolventă de Medicină, în primul an de specializare în chirurgie post-traumatică. Nu a vrut să accepte diagnosticul anunțat sec de un mare profesor de medicină din România.

A plecat și în Italia la un neurolog renumit care a confirmat diagnosticul din țară. Însă tânăra de doar 22 de ani nu s-a lăsat până nu a ajuns în Anglia la însuși medicul care făcea medicația pentru scleroza multiplă. Care, din nefericire, i-a pus același diagnostic. Speriată de efectele adverse ale injecțiilor cu Avonex, medicația care nu vindecă boala, ci, doar îi încetineşte evoluţia cu 5%, dr. Vanessa Youness a refuzat acest tratament pe al cărui prospect scria că reacţiile adverse care se întâlnesc în proporţie de 45% constau în depresie şi chiar cazuri de suicid.

Întoarsă acasă, tânăra se gândea serios că trebuie să accepte boala, însă a început să caute și soluții alternative. “Am început să privesc boala ca pe cea mai mare șansă a vieții mele. Iar când o prietenă de la Cluj mi-a povestit de rezultatele fantastice obținute de domnul profesor Ștefan Stângaciu, un apifitoterapeut de renume internațional, l-am sunat și l-am întrebat dacă mă poate ajuta.”

Protocolul său este extrem de detaliat: de la ce alimentație trebuie să mănânci, la ce oră e nevoie să mergi la culcare, ce tip de sport să faci, totul individualizat pe situația pacientului. “Mi-amintesc că i-am spus orice e nevoie, doar să nu ajung într-un scaun cu rotile. Asta era cea mai mare frică a mea. Și pronosticul marelui neurolog care mi-a pus diagnosticul. Că în 6 luni voi ajunge în scaun cu rotile.” În urma întâlnirii celor doi, Dr. Vanessa Youness a simțit o încredere fantastică în cel care i-a modelat prin tratamentul său destinul și împreună au reușit să stopeze una dintre cele mai invalidante afecțiuni.

”În toți anii care au urmat, am parcurs cu disciplină protocolul de tratament apifitoterapeutic prescris de către dr. Stângaciu și am făcut un control RMN la fiecare început de an, să pot avea o evidență comparativă anuală asupra evoluției bolii. Spre bucuria noastră, rezultatele analizelor susțin că boala nu avansează, ba chiar a regresat, având în vedere că leziunile avute (4 leziuni care mi-au fost descoperite la diagnosticare) începuseră să se cristalizeze, ajungând tot mai inactive de la an la an fără să provoace vreun simptom.”

Tratamentul “miracol” care a reușit să stopeze scleroza multiplă

Tratamentul domnului prof Ștefan Stângaciu este unul complet, complex, holistic, structurat pe plan mental, emoțional, fizic și eteric.

Pentru stratul mental au fost recomandate și de mare folos următoarele tehnici de relaxare și terapii: înotul, yoga, Tai-Chi, pilates, respirația Wim Hof, artele marțiale, meditația.

Pentru stratul emoțional și eteric, prof. dr. Ștefan Stângaciu i-a recomandat Vanessei Youness următoarele:

  • infuzie și tinctura din frunze și flori de sunătoare, care calmează eficient sistemul nervos;
  • infuzia din rădăcini de valeriană, cu efecte ușor sedative contra stresului, a tulburărilor apărute în sistemul nervos și ale stărilor sufletești;
  • infuzie de rozmarin, din care se bea o cană tot seara, înainte de culcare pentru un somn de refacere eficient;
  • infuzie din flori de lavandă, în mod special seara, înainte de culcare tot pentru un somn profund și benefic.

Pentru stratul fizic a fost recomandată o cură pe termen nelimitat a unei rețete miraculoasă compusă din următoarele ingredient:

  • Amestec din păstura măcinată, polen măcinat, tinctura de propolis fără alcool, lăptișor de matcă și miere, această cură fiind eficientă în a fi luată cu regularitate câte 2 lingurițe înainte de fiecare masă pe zi, minim 3 luni cu 1 lună pauză între cure.
  • La această cură se îmbină foarte eficient, înțepăturile cu venin de albine, care și acestea joacă un rol decisiv când sunt administrate tot cu regularitate.

“Iar nu în ultimul rând, aș vrea să menționez câteva cuvinte fără a constrânge orientarea religioasă a nimănui despre puterea credinței. Am găsit și găsesc multă putere în rugăciune și credință pe tot parcursul acestui drum, iar Biblia pe care am studiat-o cu multă iubire și cercetare a adevărului sacru a făcut din mine un foarte bun student în Biblie, care a dat voie acestei cărți vii și plină de putere să îmi șlefuiască sufletul și inima în cel mai frumos mod.”

Acum, la 11 ani de la diagnostic, Dr. Vanessa Youness duce o viață activă, fericită și împăcată cu diagnosticul ținut sub control și „dezactivat” complet, cu ajutorul tratamentului 100% naturist și a schimbării stilului de viață sub toate formele sale. “Atât de multe schimbări au survenit în toți acești ani, încât pot spune că acea persoană care a primit diagnosticul cu mulți ani în urmă, nu mai există.

De la modul de a gândi, de a simți, de a acționa, de a înțelege și de a percepe cu finețe tot ce se petrece în jur, totul a fost schimbat, iar drept urmare și diagnosticul a fost schimbat. Astăzi, cu ajutorul dr. Stefan Stângaciu, căruia îi mulțumesc pentru prietenia, ajutorul și susținerea de-a lungul acestui drum, a miraculoaselor albine cărora le mulțumim prea puțin pentru tot aportul lor la menținerea vieții pe pământ și mamei mele. Spun toate astea, zâmbind tuturor cărților de specialitate care clasează această boală, ca fiind una fără vindecare și cu un pronostic sumbru.

Eu sunt dovada că și această boală poate fi oprită din evoluție și chiar vindecată cu voință, iubire și disciplină, iar una din lecțiile învățate de-a lungul acestor ani este că boala trebuie privită și primită ca o șansă a sufletul nostru să se poată înțelege, ierta, iubi, accepta, elibera, curăța și transcende.”

Preluat de pe https://www.doctorulzilei.ro/medicul-care-a-invins-scleroza-multipla-in-ce-consta-tratamentul-holistic-miraculos/


YOUNESS CLINIC – CONCEPT UNIC ÎN ROMÂNIA, UNDE OAMENII SE POT RELAXA ȘI VINDECA DE ANUMITE BOLI PRIN TERAPII ALTERNATIVE

Clinica YOUness reprezintă un proiect de antreprenoriat social, iar angajații de aici oferă suport persoanelor cu afecțiuni de la cele mai ușoare la cele mai complexe. Este un loc ce oferă relaxare, purificare și vindecare prin terapii alternative realizate de cei mai buni specialiști din domeniu.

YOUness Clinic – concept unic în România

Specializată în chirurgia post traumatică, dr. Vanesa Youness este fondatoarea clinicii YOUness, deschisă în 2017. Denumirea vine, în primul rând, de la numele fondatoarei – Dr. Vanessa Youness și, în al doilea rând, de la scopul clinicii – acela de a te reconecta cu sinele interior. Viziunea Dr. Youness este aceea că vindecarea începe din interior spre exterior, de aceea clinica oferă o vindecare completă (fizică, emoțională și spirituală). Toatea acestea s-au întâmplat după ce și-a dorit să își folosească energia și pasiunea pentru a trata oamenii într-un concept de medicină alternativă. Printre exemplele de beneficii pe care le oferă antreprenoriatul social se numără noi locuri de muncă, inovație în realizarea de noi bunuri și servicii pentru nevoi sociale sau crearea de capital pentru a veni în întâmpinarea dezvoltării sociale și economice durabile.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este youness-clinic-bucuresti-a.jpg

Dr. Youness și-a pus amprenta personală în toate etapele dezvoltării clinicii, pentru a se asigura că aceasta este extact cum a visat – nu doar un loc oarecare, ci un lăcaș magic unde oamenilor le este oferită o experiență vindecătoare completă. Când este întrebată care este motivul pentru care a ales acest drum și ce o motivează, răspunsul Dr. Youness este mereu același: “Din iubire pentru oameni”, relatează ebw.business.

YOUness reprezintă unicitate – nu este o clinică oarecare, iar oamenii ce îi trec pragul nu sunt pacienți, ci oaspeți. Situată departe de lumea cotidiană, îmbrățisată de 10 000 mp de pădure, clinica YOUness înlocuiește jungla urbană cu o oază de liniște, unde accesul la lumea exterioară se face doar prin cărți, relaxare și imaginație.

Căror probleme se adresează tratamentele clinicii YOUness?

De la slăbit și tonifiere, la probleme de fertilitate și potență, creșterea imunității și tratarea alergiilor la copii, problemele pre/post operatorii, tratamente antirid și albire cicatrici, pre/post chimioterapie sau radioterapie sau detoxifiere – fiecare dintre aceste probleme sunt acoperite de pachete speciale, disponibile la cerere. De asemenea, specialiștii clinicii au grijă ca oaspeții să aibă o dietă corectă, în raport cu procesul de purificare al minții – apa alcalină Kangen cu PH ridicat și doar mâncare vegetariană delicioasă, fără zahăr sau gluten.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este youness-clinic-bucuresti-3-1024x682.jpg

Drumul către sinele interior e mai ușor cu facilitățile YOUness

Micul colț de rai e dotat cu 44 de locuri de cazare de cinci stele, bază proprie de tratament și cabinete medicale. De asemenea, regăsim multiple săli dedicate terapiei, tehnicilor de respirație și relaxare și altor proceduri de tratament, piscină, saună umedă (cu inhalări de propolis, polen, miere și uleiuri esențiale), saună uscată, jacuzzi și săli de masaj.

Ca activități alternative, clinica YOUness pune la dispoziție sala de gimnastică și fitness, plimbări în grădină și în pădurile din jur (pedestru sau cu bicicleta), grădinărit ecologic și permacultură sau înot în râul aflat pe proprietate.

Organizează un eveniment special într-o locație de vis

De asemenea, în cadrul YOUness se pot organiza evenimente private sau corporate – locația se află la doar 30 de minute de București, departe de zgomotul și agitația urbană, în satul Stănești, județul Dâmbovița. Spațiul multifuncțional cu dotări de 5 stele oferă 3 săli de evenimente dispuse pe nivele diferite, grădină și piscină exterioară pentru evenimente outdoor, terasă rooftop 1.000 mp pentru evenimente la înălțime, 1 centru SPA modern, sală de fitness, saună uscată și umedă, jacuzzi și parcare.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este youness-clinic-bucuresti-ag-1024x682.jpg
YOUness Clinic – un proiect de antreprenoriat social © www.younessclinic.ro

Locația este perfectă pentru team building-uri, evenimente corporate, workshop-uri, evenimente cu accent pe relaxare, cursuri, nunți, botezuri și petreceri private, zile de naștere, lansări de carte, concerte și multe alte tipuri de evenimente.


Dr. Vanessa Youness și Dr. Ștefan Stângaciu au lansat o carte care salvează vieți!

Seara trecuta, Palatul Cesianu Racovita s-a dovedit a fi neincapator.
Doctori renumiti, politiceni, persoane publice, jurnalisti si bloggarii
si-au unit fortele pentru a lansa cartea „Tratamentul pas cu pas al
Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. Dupa 11 ani de la nemilosul
diagnostic de Scleroza in Placi primit de catre Dr.Vanessa Youness,
aceasta a decis impreuna cu cel ce a salvat-o, doctorul Stefan Stangaciu,
care i-a promis in urma cu 11 ani ca nu va ajunge niciodata in caruciorul
cu rotile si asa a si fost, sa scrie o carte salvatoare de vieti. Acaesta
carte este despre tratamentul pas cu pas urmat de dr Vanessa Youness ce a
eliberat-o de orice simptom al acestei boli, ajungand sa aiba un mod de
viata mai sanatos si mai energic ca oricand! Profesor doctor Radu Macovei,
doctor Stefan Stangaciu si dr Vanessa Youness au povestit aseara intr-o
conferinta de presa deschisa despre cum te poti vindeca de aceasta boala
cumplita.
Dr Vanessa Youness ne declara: “Am lansat cartea in speranta ca si alte
persoane care se confrunta cu aceasta boala sa regaseasca puterea de a se
vindeca si de a intelege ca un astfel de diagnostic nu trebuie sa fie
sfarsitul vietii, ci defapt poate deveni chiar inceputul unei vieti mai
constiente, mai sanatoase si mai frumoase ca oricand. Tratamentul pas cu
pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie este o carte menita sa
saleveze vieti si contine sfaturi pentru a duce o viata santaosa”.
Astazi Dr. Vanessa Youness este fondatorul mai multor proiecte de
antreprenoriat social printre care se numara si Clinica de medicina
naturista YOUness Clinic  https://www.younessclinic.ro, Fondul de
inestitii YOUness   https://younessinvestmentfund.ro si Fundatia YOUness
https://fundatiayouness.ro.

Vanessa Youness
vanessa youness
vanessa youness
vanessa youness

Cartea poate fi gasita aici:

1.    Pe site-ul clinicii www.younessclinic.ro
2.    Librariile Humanitas (librarii in 12 orase ale tarii + Bucuresti)
3.    Librarium Librarii ( 9 librarii in Bucuresti si tara)
4.    Librarii partenere in Brasov (Libris si Ing Press), Targu Jiu (Cartgo),
Timisoara (Esotera), Drobeta Turnu Severin (Sonet), Targu Mures
(Bibliofil), Piatra Neamt (Bibliopolis), Bucuresti (Bibliostar)
5.    Site-uri de vanzare online: Hamangiu.roemag.ro (prin intermediul
Rolcris sau Libris), libris.roelefant.ro,
6.    Alexandria Librarii (28 librarii, majoritatea in zona Moldovei + Arad
si Ramnicu Valcea)